הקפידו על התזונה שלכם.
בשל אמצעי ההגנה מפני נגיף הקורונה במכוני הדיאליזה, שגרת הטיפול שלך עשויה להשתנות. לכן קריטי מאוד שתישארו ממושמעים ותקפידו בנושא התזונה. ובעיקר תדאגו לצריכת נוזלים, אשלגן וזרחן. להלן כמה המלצות לניהול התזונה שלך בבית.
הדרכה בנושא קניות
במידת האפשר, המנע מקניות בעצמך, זאת כדי להוריד את הסיכון להדבקות בנגיף. בקש עזרה מהמשפחה או מחבריך, או בחר בשירות משלוחים. הקפד על הדיאטה שלך ועקוב אחר ההמלצות שניתנו לך על ידי הרופא או הדיאטנית שלך.
עם זאת, יש כמה נקודות שיש לקחת בחשבון:
- תכנן כראוי והכן רשימת קניות כדי ששום דבר לא יישכח.
- וודא שיש לך מספיק אספקה למשך 14 יום
- קנה מזון בעל חיי מדף ארוכי טווח או משומרים, אך הימנע ממזון מעובד.
- יש להיזהר מצריכת מוצרים לאורך זמן, כמו שעועית או אפונה, מכיוון שהם עשירים בזרחן ואשלגן, מומלץ לצרוך אותם בכמויות קטנות ולא לתקופות ממושכת, עד לטיפול הבא.
בעת קבלת משלוח מזון, יש להימנע ממגע ישיר עם האדם שהביא את המצרכים.
שמור על המרחק הדרוש והימנע מברכות עם מגע ישיר. לאחר קבלת המזון, הוצא אותו מהאריזות והשלך אותן. עליך לשטוף את הידיים במים וסבון למשך 20 שניות לפחות, לפני שאתה נוגע באוכל.
המלצות לרשימת הקניות
- ירקות: קנה את שני הסוגים: טריים וקפואים
- פחמימות: אורז, פסטה, לחם (להקפאה) צריכים להופיע ברשימת הקניות שלכם
- בשר ודגים: אם בחרתם לקנות בשר ודגים טריים, הקפיאו חלק וצרכו את המוצרים הטריים תוך מספר ימים.
- פירות: פרי מתכלה, קנה טרי (ולא בשל), הימנע מפירות עם ריכוז אשלגן גבוה כמו בננה או קיווי, הכן מלאי של פירות משומרים (תמיד במיץ שלהם, הימנע מסירופ)
- ביצים: דאג שלא יחסר במזווה שלך, אחסון נכון במקרר שלך ישמור עליהן למשך זמן רב יותר
- חלב: קנה חלב עם תאריך תפוגה רחוק. מבין מוצרי החלב, האפשרות הטובה ביותר היא גבינה נרפאה
טיפול במזון
אין שום עדות מדעית לכך שמזון יכול להיות מקור להעברת נגיף הקורונה (הרשות האירופאית לבטיחות המזון, EFSA). עדיין ניתן לקנות ולצרוך את אותו מזון בריא לכליות, כרגיל.
עם זאת, אנו ממליצים לנקוט באמצעי היגיינה קפדניים במיוחד בעת הטיפול במזון גולמי.
- יש לשטוף בזהירות את האוכל, הידיים, משטחי המטבח וכלי אוכל, כמו סכינים ולוחות חיתוך, במים חמים וסבון בעת הכנת האוכל
- השתמש בכלי אוכל שונים, כמו סכינים ולוחות חיתוך למאכלים טריים ומבושלים
- בישול או חימום מזון יכולים להיות אמצעי בטיחות נוסף מכיוון שהנגיף רגיש לחום
- יש לאחסן מזון טרי במקרר כך שיימשך זמן רב יותר
- השתמש בתבונה במקפיא שלך, כדי לשמור על המזון לאורך זמן
לחץ כאן כדי לקרוא עוד בנושא תזונה - מידע ומתכונים מועילים