חלק מהיכולת לקבל החלטה נבונה אודות השתלה כולל את הכרת הסיכונים הפוטנציאליים. קבלת כליה מתורם כרוכה בשלוש חששות עיקריים: דחייה, תפקוד ומשך חיי האיבר.
לאחר ההשתלה, תצטרך ליטול תרופות מסוימות, כולל מדכאי מערכת החיסון לצמצום הסיכון לדחייה. חיוני שתיטול את כל התרופות שרשם לך הנפרולוג כדי לצמצם את הסיכון למינימום האפשרי. עם זאת, מכיוון שתרופות אלה מדכאות את המערכת החיסונית, הכרחי שתשמור על עצמך היטב לאחר הניתוח.
באשר לתפקוד, חלק מהכליות מתרומה מתחילות לפעול מיד, בעוד אחרות מתחילות לפעול רק לאחר מספר ימים. אם אתה משתייך לקבוצה השנייה, ייתכן שתצטרך להמשיך בדיאליזה עד שהכליה החדשה תתחיל לתפקד כהלכה. זהו מצב נפוץ ולא מהווה סביה לדאגה לגבי הצלחת ההשתלה.
לבסוף, כליה מתורם שורדת בממוצע 10-15 שנים. הסיבה לכך היא שתפקוד הכליה יורד בהדרגה במשך הזמן. לפיכך, תמיד עומדת לרשותך האפשרות לחזור לדיאליזה או לנסות למצוא כליה שנייה מתורם, בין אם באמצעות תרומה מתורם חי או מהרשימה הארצית של הממתינים להשתלה.
למרות שסבוכים עלולים להתרחש, נסה לא לדאוג לגבי זה מראש. הנפרולוג שלך יעניק לך את הטיפול הטוב ביותר האפשרי לפני ההשתלה, במהלכה ואחריה, ועליך לפנות אליו בכל שאלה או דאגה.